Urn vullen met as, hoe werkt dit?

Onderstaand leggen wij u uit hoe u het beste een urn kunt vullen met as. We proberen het zo duidelijk mogelijk uitleggen door een stappenplan aan u voor te stellen. Het vullen van de urn met as heeft betrekking op mini urnen, natuursteen urnen, messing urnen en een urn in de vorm van een hart.

Welke manieren hebt u om de urn te vullen

  1. uw contactpersoon bij de uitvaartverzorger of begeleider. U kunt altijd in overleg met hen vragen of ze de urn willen vullen. Een uitvaartverzorger heeft dit vaker gedaan en kan u hier bij helpen.
  2. Het crematorium. Een crematorium kan u ook helpen met het vullen van de as in de urn. Echter de kosten die hier aan zitten zijn vaak vrij hoog.
  3. U kunt de urn ook zelf vullen door u of door een familielid. Onderstaan zullen we duidelijk uitleggen hoe dit werkt.
  4. u kunt de urn laten vullen door een winkel. We werken samen met mijn herdenking in Boxtel. Miriam kan u helpen met het vullen van de urn. Ze heeft hier veel ervaring mee en neemt de tijd om het samen met u te doen. U kunt via haar website contact opnemen:https://www.mijnherdenking.nl/  De kosten hiervoor zijn 30 euro. 

Urn vullen bij mijn herdenking in Boxtel.

Crematie urn snapt dat u het belangrijk vindt om de urn op een juiste manier te vullen. Voor velen is het ook een ritueel omdat het de laatste handeling is om de dierbare naar zijn rustplaats te brengen. Wilt u de urn liever niet zelf vullen, dan snappen we dat goed. Crematie urn werkt daarom samen met Miriam van mijn herdenking in Boxtel. Dit is een fysieke winkel waar u terecht kunt voor het kopen van urnen, assieraden en het vullen van een urn. Miriam neemt de tijd om samen met u de urn te vullen en heeft hier veel ervaring mee. De bijdrage is 30 euro, en u kunt contact opnemen met Miriam voor een afspraak. 

Mijn herdenking winkel boxtel

urn vullen met as. Laat uw urn vullen in boxtel bij mijn herdenking.

Urn zelf vullen met as, stappenplan van crematie-urn.nl

Het zelf vullen van een urn vergt een goede voorbereiding. De urnen van crematie urn zijn voor het overgrote gedeelte voorzien met een schroefdeksel. Dat betekent dat u al niet hoeft te lijmen. Dit kan natuurlijk wel wilt u er zeker van zijn dat de urn geheel afgesloten is.

Materialen die u nodig heeft

  1. trechter of een a4 papier die u kunt krullen als een trechter.
  2. zachte kwast voor het vullen van de urn op een subtiele manier
  3. groot stuk papier als ondergrond om de as op te plaatsen.

Stappenplan voor het vullen van de urn met as

Allereerst moet u zorgen dat u in de goede omgeving zit om de urn te vullen. Dat betekent niet buiten maar binnen in een stof en windvrije omgeving. 

U legt vervolgens het grote stuk papier als ondergrond onder de urn of assieraad. Deze zorgt ervoor dat enige gespilde asresten worden opgevangen door het papier.  Vervolgens pakt u de aszak of asbus die u heeft gekregen uit het crematorium, u schenkt deze via de trechter in de urn of assieraad

De kwast gebruikt u als u tijden het schenken van de as heeft gespild. U kunt het bij elkaar vegen op het papier en het vervolgens als laatste in de trechter schenken.

Afhankelijk van de urn sluit u de deksel van de urn. De gemakkelijkste sluiting is een schroefdeksel. 95% van de urnen van crematie urn heeft een schroefdeksel. Kleine urnen van een hart zijn voorzien van een plaatje aan de achterkant. Deze kunt u met een kleine schroevendraaier openen. Als u de as heeft geschonken in de trechter kunt u de deksel verlijmen en terugschroeven.

Voor u gemakt hebben we een filmpje toegevoegd over hoe u de urn kunt vullen met as. 

Onderstaand in de link kunt u zien hoe dit gebeurt. Dit is wellicht zo makkelijk als u het stappenplan onduidelijk vindt of als u een aparte urn heeft. Wij adviseren ook altijd om te kijken hoeveel as er vrij komt na de crematie. We hebben hier ook een speciale pagina over geschreven: Hoeveel as komt vrij na crematie.

De onderstaande film is in het Engels, dit heeft verder geen invloed. De stappen worden namelijk door het beeld duidelijk. In de film wordt een handdoek geadviseerd. Crematie urn adviseert om een papier in plaats van de handdoek te gebruiken. U kunt de as inclusief aszak plaatsen in de urn of zonder. Ook kunt u uiteraard een andere as zak kiezen die u in de urn kunt leggen.

Vragen over het vullen van de urn met as? Neem contact met ons op

We hopen dat we het u zo duidelijk hebben kunnen maken hoe u de urn het beste kunt vullen. Heeft u toch nog vragen, dan kunt u altijd een email sturen met de vraag. Wij helpen u graag

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

Voor deze vraag kunt u het beste naar de volgende pagina gaan: Hoeveel as komt er vrij na een crematie.